A múlt heti ruccanjunk ki a Vapianóba és aléljunk el az ízektől és illatoktól után, most inkább otthon maradtunk és kreatívkodtunk. Jobban mondva én kreatívkodtam, mivel egyetlen Ví, most félkarú óriás és így nem igazán tudott segíteni. Azonban mentségére legyen mondva, kölcsönadta a mindentelvágó bicskáját. A bevásárlás nehézkesen indult, két boltot is megjártunk, de végül lett minden, ami kellett a mókánkhoz.
Bevásárlásólista:
teavaj, szép sárgarépák, lazac (kb 40 dkg), bagett, fokhagyma, na meg persze hogy levest is együnk, gyors zacskós mindentbele talán tyúkhúsleves.
Fűszerek tömkelege és a fekete oliva várt ránk az albiban, még az előző bevásárláskor szereztük be őket.
Szóval, amíg ő pancsikált én alkottam. A levest odatettem, hamar kész is lett, addig a répát felvágtam vékony csíkokra, persze vigyáztam, nehogy kárt tegyek a szuper kölcsönbicskában. Majd felolvasztottam a vajat, kb egy evőkanálnyit, adtam hozzá egy kis sót és vizet, és beledobtam a répaszeleteket. Fedőt rá és párologhat.
A lazac már nagyobb kihívás volt, mivel nem találtam kis tepsit, két személyre meg nem akartam összekenni egy hatalmasat. Szóval sok bazsalikom, kakukkfű és rozmaring (ezt már olaszul is tudom),kevés só. jól beledörzsöltem a húsba, majd kis lyukakat vágtam a halszeletek közepébe, ahova feketeolivát és fokhagymaszeleteket gyömszöltem. A maradék fokhagymát fokhagymanyomó és húskloffoló hiányában apróra vágtam és egyenlőre félretettem. Felforrósított olivaolajon sütöttem a halat, mindkét felét kb 8-12 percig. Mikor már majdnem kész volt, megszórtam az apróra vágott hagymával.
Eközben Ví elkészítette a bagetteket, fincsi meleg, ropogós lett. Mire a levest bekanalaztuk a répa megpárolódott, a hal pedig megsült, szóval nekiláttunk annak is. Jelentem, finom lett, mind egy szálig elfogyott. :) Persze a Vapianós isteni mannát nem múlta felül, de kedd estére éppen megfelelt. :)
Utolsó kommentek